Rocosport
triathlon - schaats - racefiets - Winspace racingbikes - customsportswear

Shimano 


BETROUWBARE RACE-KWALITEIT VOOR SNELLERE PRESTATIES 


Road

Vlieg over de weg zonder enige beperking en ervaar meer plezier bij hogere snelheden. Aan de productie van Shimano’s racefietsonderdelen is uitvoerige research voorafgegaan. Dit alles voor meer aerodynamica en een betere ergonomie. Het resultaat van al het werk is een soepele, nauwkeurige overgang tussen versnellingen, een verliesvrij aandrijfsysteem en een uiterst betrouwbaar remsysteem. De uitgekiende technologie zorgt ervoor dat de fietser zich kan concentreren op de rit, zonder stress. De producten zijn voor alle fietsers geschikt. Zowel profs als beginners zetten hiermee een topprestatie neer zonder ook maar één concessie te doen. Shimano heeft een breed en compleet assortiment om fietsers in de groeiende, populaire wielersport te bedienen.  


SHIMANO DURA-ACE  


Shimano combineert haar jarenlange ervaring op het gebied van technologie met het mooiste design. De producten zijn gestroomlijnd, krachtig en gemaakt op basis van wetenschappelijke inzichten. Voor de Dura-Ace groepset heeft Shimano alle afzonderlijke component één voor één ontwikkeld. Deze componenten zijn vervolgens samengebracht tot een superieure, uitgebalanceerde aandrijflijn. Die tilt de racefiets naar een hoger niveau en zorgt voor maximale effectiviteit. Bij Shimano noemen we deze aanpak System Supremacy. Hiermee streeft Shimano het allerbeste na voor fietsers die de hoogste eisen stellen. De Dura-Ace groepset is ook verkrijgbaar als Di2-versie met Synchonized Shift.  


SHIMANO ULTEGRA 


Ultegra staat voor klasse. Tot deze groepset behoren onder meer: hydraulische schijfremmen voor veel remkracht, ergonomisch gevormde, mechanische shifters, Di2 shifters met Synchronized Shifting voor optimaal schakelgedrag en Shadow-achter-derailleurs met een lager profiel. Dat laatste biedt aerodynamische voordelen. De Ultegra-groep is doorspekt met technologieën die de professionele teams gebruiken. Shimano heeft deze geperfectioneerd voor alledaags gebruik. Het resultaat is een superieure aandrijving met geavanceerde schijfremmen of velgremmen en het nauwkeurige Di2- of mechanische schakelsysteem. Je hebt daarin dus keuze. De groepset is ontworpen voor wedstrijden, trainingen en andere uitdagingen. Maar ook om gewoon met vrienden te genieten van een fietstocht. Ultegra wakkert je fietspassie aan.  


SHIMANO 105 


Met de Shimano 105-serie heb je een hoge kwaliteit tegen een acceptabele prijs en krijg je dus net een beetje extra. Shimano 105 is de onderdelengroep die beginnende fietsers kiezen voor ondersteuning bij trainingen en zwaardere ritten. Door toptechnologie voor een breder publiek toegankelijk te maken, motiveert en inspireert Shimano met 105 veel fietsers om grotere uitdagingen aan te gaan.  


RIDE INSPIRED Gravel

SHIMANO GRX 

Shimano GRX is ’s werelds eerste componenten-reeks die is toegespitst op gravelritten.   


Elk component is daar specifiek voor ontwikkeld; het zijn dus geen aangepaste wegcomponenten. Onderscheidend zijn de gravelspecifieke ergonomie, geoptimaliseerde overbrengingsopties, grote mate van betrouwbaarheid en stille, degelijke aandrijflijn. GRX speelt in op de graveltrend en de moderne manier waarop fietsers eropuit trekken. Met GRX neemt Shimano elk excuus weg om niet te fietsen. In plaats daarvan spoort de technologie je aan om het onverharde pad te kiezen of om langer te rijden. GRX biedt de mogelijkheid om plaatsen te ontdekken waar je normaal niet komt. 


GRAVEL IS MAGISCH 

Wie graveltochten maakt, blijft vaak  weg van drukke wegen, verbetert de rijtechniek en heeft meer routeopties. Met gemak steek je een waterstroompje over en rijd je over een smal, onverhard paadje met één spoor. Achteraf is de voldoening groot als je een ronde hebt gefietst waarvan je vooraf dacht dat het niet kon. Of als je van een uitzicht hebt genoten dat je vanaf de wegfiets nooit zou hebben gehad. Dát maakt gravel-ritten magisch.  

GRX geeft je veel mogelijkheden. Er is keuze tussen dubbele en enkele aandrijf- lijnen, mechanisch en elektronisch schake-len en elf en tien versnellingen. Tevens biedt GRX integratie van de dropper post en wide of close-range overbrengingsverhoudingen voor elke stijl van gravelrijden.  

UITGEBREID ONTWIKKELINGSPROCES  

De nieuwe gravelcomponenten zijn het resultaat van een uitvoerig onderzoeks-, test- en ontwikkelingsproces. Feedback van fietsers van verschillende niveaus is daarin meegenomen. Zij reden wereldwijd op trails, bosstroken, gravelpaden en andere onverharde wegen. Het R&D-team van Shimano komt tegemoet aan de huidige  en toekomstige behoeften van fietsers, ongeacht of zij over gravelpaden en  onverharde wegen rijden, fietstrektochten maken of aan cyclocross doen. Kenmerkend aan GRX zijn de op gravel afgestelde  versnellingsverhoudingen, aangepaste ergonomie, dropper post-integratie en mogelijkheid om met GRX-wielen met bredere velgprofielen te rijden. 

OPTIES TE OVER 

GRX bestaat uit de RX800, RX600 en RX400-series. Deze hebben 1x11, 2x11 en 2x10 aandrijflijnen en mechanische en elektronische (Di2) schakelopties. Met dit assortiment kun je je materiaal afstemmen op de uiteenlopende ondergronden en letterlijk je grenzen verleggen doordat meerdere terreinen toegankelijk worden. 


DE COMPONENTEN 

GRX telt drie cranksetopties: één met  één kettingblad (1x11) en twee met twee bladen (2x11 en 2x10). Daarnaast bestaat de technologie uit voor- en achterderail-leurs, schijfremklauwen met een optie voor een in-line remhendel en STI-shifters. Fietsers hebben verder de keuze tussen elektronisch (Di2) en mechanisch  schakelen. Suggestie: bij de ontwikkeling van de componenten heeft Shimano dankbaar gebruik gemaakt van haar kennis van aandrijvingstechnologieën in de wieler- en mountainbikewereld. Daar-door biedt GRX de kenmerkende schakel-precisie en stabiliteit waarom Shimano bekend staat. GRX is een soepele en stille aandrijflijn die nauwkeurig is afgestemd op de unieke eigenschappen van gravel-terreinen en gravelfietsen en de rijhou-ding van gravelbikers. 

MIX AND MATCH 

Voor optimaal resultaat adviseert GRX te gebruiken in combinatie met bestaande cassettes en kettingen van Shimano MTB (Deore XT, SLX of Deore) of Road (Ultegra, 105, Tiagra). Met de RX800-, RX600- en RX400-series kun je van alles creëren, van een lichtgewicht, premium GRX-racer tot een betaalbaar GRX-werkpaard voor in de vrije tijd. 


RX800 SERIES 

Voor de veeleisende gravelrijder die van een pittige rit houdt, heeft GRX 800 versnel-lingen voor hogere (wedstrijd)snelheden en lastig begaanbare paden. Shimano GRX biedt betrouwbaarheid, precisie en een verbeterde ergonomie voor modderige, zander-ige graveltochten en cyclocrossen. De systemen zijn er met enkele en dubbele ketting-bladopties, mechanische en elektronische (Di2) schakeluitvoeringen, een geïntegreerde dropper post en subremhendels. Shimano GRX geeft je veel keuzemogelijkheden.  

RX600 SERIES 

Ga je er graag op uit en is vooral de plezierfactor voor jou belangrijk? Dan is Shimano GRX 600 wellicht de ideale serie. Er is een uitgebreide keuze in 11-speed aandrijflijn-opties, de versnellingen en ergonomie zijn op gravel afgestemd en de hydraulische schijfremmen zorgen voor veel remkracht. 

RX400 SERIES 

Graveltochten zijn populair, omdat je zo op veel meer plaatsen komt, zowel op verharde als onverharde ondergrond. De Shimano GRX 400-serie springt in op de trend en maakt het voor de massa mogelijk om prettige gravelritten te beleven. Dit dankzij het betaal-bare prijsniveau. De betrouwbare 10-speed componenten, de hydraulische schijfremmen en het brede versnellingsbereik van deze groep zijn geschikt voor zelfs de zwaarste fietsavonturen.